Terug naar alle zorgverleners

Meer over: Tessa Wedding

werkregio/gebied: Alkmaar (noord)

Indien mensen niet naar de praktijk kunnen komen, behandelen we aan huis.

MS-gerelateerde specialisatie/kennis:

  • Onderzoeksmedewerker bij VUMC afdeling Revalidatie
  • (FUPRO-MS onderzoek van Vincent de Groot)
  • Basisscholing netwerk door MS-verpleegkundigen/ revalidatie
  • MSMS symposium


Informatie over werkervaring:

Sinds 1999 werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie de Mare.
Gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie en oncologie fysiotherapie.
Aangesloten bij ClaudicatioNet (looptraining bij etalagebenen).

Ervaring met begeleiding van patiënten met lage belastbaarheid, verminderde functie en klachten als vermoeidheid en pijn.
Ik zie verschillende patiëntencategorieën, waaronder ook veel chronische problematiek. We hebben een oefenzaal met o.a. zitfiets en pully apparaten en we trainen in de praktijk met de Flexchair. Dit is een romp balans trainer met visuele feedback waarmee we de stabiliteit en controle over de rug verbeteren.

Locatie: Tessa Wedding

Over MS Netwerk Alkmaar

De missie van het MS Netwerk regio Alkmaar is om de kwaliteit van behandeling van mensen met MS te optimaliseren. In 2016 kwam de vraag vanuit de MS verpleegkundigen Chantal van Vliet en Susan Veldman van het NoordWest ziekenhuis in Alkmaar naar een netwerk waar verschillende zorgleners met affiniteit met MS aan konden deelnemen. Om via deze weg sneller contact te kunnen hebben met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten in de buurt. Maar ook om binnen die beroepsgroepen makkelijker overleg te kunnen plegen bij vragen of problemen met MS-patiënten. In 2017 ging het netwerk officieel van start en sindsdien wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de korte lijntjes met het ziekenhuis en de zorgverleners onderling.

[ lees verder ]

Voor patiƫnten

bekijk therapeuten

Voor therapeuten

aanmelden als therapeut